Jogurtovo pecivo z breskvami

Znam svetuje

Breskve so ลพe same po sebi odliฤna sladica, sladke, soฤne in okusne sadeลพe pa lahko uporabimo tudi v razliฤnih sladicah. Tale z jogurtom je hitro pripravljena in namesto tehtnice uporabimo kar jogurtov lonฤek.

Sestavine

  • 4-5 soฤnih, zrelih breskev
  • 2 jogurtova lonฤka moke
  • 1 neลกkropljena limona
  • 1 pecilni praลกek
  • 2 jajci
  • 1/2  jogurtov lonฤek sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lonฤka rastlinskega olja
  • 1 lonฤek ฤvrstega ali grลกkega jogurta
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Breskve razpolovimo, odstranimo koลกฤico, polovico jih nareลพemo na koลกฤke, polovico pa na krhlje. Limoni naribamo lupinico in iztisnemo sok. Limonin sok prelijemo po narezanih breskvah.

2Peฤico predgrejemo na 180ยฐC okrogel pekaฤ za pite, premera 23 cm  namastimo z oljem.

3Moko s pecilnim praลกkom in soljo presejemo. V skledi z elektriฤnim meลกalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, pribliลพno pet minut.

4Ob stalnem meลกanju dodamo olje, lupinico in jogurt, nato pa postopoma ลกe presejano moko s pecilnim praลกkom. Stepamo ลกe dve minuti.

5V maso vmeลกamo koลกฤke breskev, premeลกamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekaฤ. Po vrhu posujemo razporedimo  krhlje marelic. Peฤemo na srednji legi 35-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapiฤimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.

6Postreลพemo malo ohlajenega, ฤe imate radi bolj sladka peciva, ga posujemo s sladkorjem v prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite