Jogurtovo pecivo lene gospodinje z jabolki je za brbončice prava poslastica. Ta sladica je odlična izbira za vse ljubitelje mehkega in sočnega peciva. Cimet, ki se uporablja za posipanje, prispeva k toplim in začinjenim notam ter lepo dopolni okus peciva.
Sestavine za jogurtovo pecivo lene gospodinje z jabolki
- 2 jajci
- 1 skodelica sladkorja
- 1 skodelica jogurta
- 1/2 skodelice rastlinskega olja
- 2 skodelici moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 2 jabolki, olupljeni in narezani na tanke rezine
- cimet po okusu (za posipanje)
Postopek
1Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač in ga obložite s papirjem za peko ali ga namastite.
2V posodi stepite jajca in sladkor, da dobite svetlo in puhasto zmes.
3Dodajte jogurt in rastlinsko olje ter dobro premešajte.
4V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
5Postopoma dodajajte suhe sestavine v mokre, pri tem pa neprestano mešajte, da dobite gladko testo.
6Testo vlijte v pripravljen pekač.
7Na vrhu testa enakomerno razporedite rezine jabolk. Po želji posujte cimet po vrhu.
8Pecite v ogreti pečici približno 40-45 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist.
9Ko je pecivo pečeno, ga pustite nekaj časa ohladiti, nato pa ga narežite na porcije in postrezite.