Jagodni sorbet

Znam svetuje

Ko se poletje naseli v naša srca in dnevi postanejo daljši, vročina pa bolj neznosna, je čas, da iz skrinje potegnemo nekaj osvežujočega. Jagodni sorbet je idealna izbira.

Ta čarobna, osvežilna sladica je pravzaprav preprosta kombinacija sadja, sladkorja in vode, a končni rezultat je veliko več kot le vsota teh sestavin. Jagodni sorbet je kot kapljica poletja, ki se topi v vaših ustih, in kot nalašč za trenutke, ko se želite ohladiti brez občutka teže, ki jo lahko prinesejo tradicionalne mlečne sladice.

Jagode, ki so glavna sestavina, dajo temu sorbetu ne samo čudovito barvo, ampak tudi obilico naravnega okusa, ki presega vsa pričakovanja. Skupaj s sladkobo in rahlo kislostjo prinašajo popolno ravnovesje, ki ustvarja vrhunski sorbet.

Recept za jagodni sorbet je preprost, z malo sestavinami in koraki, ki jih lahko sledi vsak. Torej, pripravite se, da boste s tem receptom prinesli osvežujoč poletni vetrič v svojo kuhinjo.

Sestavine za jagodni sorbet

  • 500 g svežih jagod
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1/2 skodelice vode
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • sveže jagode in metine liste za okras (po želji)

Postopek

1Jagode operite, odstranite peclje in jih narežite na manjše koščke.

2V posodi zmešajte sladkor in vodo ter segrejte na štedilniku na srednji temperaturi. Mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato pustite, da mešanica zavre in kuhajte še nekaj minut, da nastane sladkorni sirup. Nato odstranite s štedilnika in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

3V mešalniku ali s pomočjo paličnega mešalnika zmešajte sveže jagode, ohlajen sladkorni sirup in limonin sok, dokler ne dobite gladkega pireja.

4Pire prelijte skozi fino cedilo, da odstranite morebitne koščke jagod ali semena. Preostanek sorbeta zavržite.

5Prelijte pire v posodo za sorbet in postavite v zamrzovalnik. Pustite, da se sorbet zamrzne vsaj 4 ure ali čez noč.

6Pred postrežbo vzemite sorbet iz zamrzovalnika in pustite, da se nekaj minut omehča. Nato ga s pomočjo žlice oblikujte v kroglice in postrezite v kozarcih ali skodelicah.

7Po želji okrasite s svežimi jagodami in metinimi listi.

Ta domači jagodni sorbet je popolna sladica za vroče poletne dni. Polnega in svežega okusa jagod bo osvežil vaše brbončice. Uživajte v njem kot osvežujočem posladku ali pa ga uporabite kot sladoledno osnovo za druge sladice, kot so sadne kupole ali sorbetni koktajli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite