Jagodna rolada s smetano

Znam svetuje

Sveลพa, okusna jagodna rolada s smetano, s katero lahko razveselite svoje bliลพnje.

Sestavine za jagodno rolado s smetano

Testo

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega ลกkroba
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 200 g jagodiฤevja
  • 2 ลพlici sladkorja v prahu
  • sok polovice limone
  • 1/2 litra sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • sveลพe jagode za okras

Postopek

1Jagode oฤistimo, nareลพemo na majhne koลกฤke, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok  in pustimo,  da se okusi prepojijo.

2Loฤimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo ลกฤepec soli in jih stepemo v ฤvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo ลกe preostali sladkor, ki smo ga zmeลกali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajฤno kremo in na vse skupaj presejemo moko  ลกkrobom. Rahlo premeลกamo.

3Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj namaลพemo testo na pribliลพno 1 cm debeline. Testo peฤemo pribliลพno 10 minut v srednji legi.

4Po delovni povrลกini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vroฤo biskvitno ploลกฤo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomoฤjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

5Smetano z vaniljevim sladkorjem ฤvrsto stepemo in primeลกamo oslajeno jagodiฤevje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namaลพemo s smetano in jo s pomoฤjo servete spet rahlo zavijemo.

6Okrasimo jo s sveลพimi jagodami.

2 COMMENTS

    • Timoteja, mi jo delamo tako, ฤe pa ostane kaj nadeva, pa z veseljem pojejo otroci ๐Ÿ™‚

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite