Sveža, okusna jagodna rolada s smetano, s katero lahko razveselite svoje bližnje.
Sestavine za jagodno rolado s smetano
Testo
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 100 g moke
- 20 g jedilnega škroba
- ščepec soli
Nadev
- 200 g jagodičevja
- 2 žlici sladkorja v prahu
- sok polovice limone
- 1/2 litra sladke smetane
- 1 vaniljev sladkor
- sveže jagode za okras
Postopek
1Jagode očistimo, narežemo na majhne koščke, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok in pustimo, da se okusi prepojijo.
2Ločimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko škrobom. Rahlo premešamo.
3Pečico predgrejemo na 200 °C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo na približno 1 cm debeline. Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi.
4Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.
5Smetano z vaniljevim sladkorjem čvrsto stepemo in primešamo oslajeno jagodičevje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namažemo s smetano in jo s pomočjo servete spet rahlo zavijemo.
6Okrasimo jo s svežimi jagodami.
Prevec nadeva za taksno kolicino biskvita. Ne gre skupaj.
Timoteja, mi jo delamo tako, če pa ostane kaj nadeva, pa z veseljem pojejo otroci 🙂