Sveลพa, okusna jagodna rolada s smetano, s katero lahko razveselite svoje bliลพnje.
Sestavine za jagodno rolado s smetano
Testo
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 100 g moke
- 20 g jedilnega ลกkroba
- ลกฤepec soli
Nadev
- 200 g jagodiฤevja
- 2 ลพlici sladkorja v prahu
- sok polovice limone
- 1/2 litra sladke smetane
- 1 vaniljev sladkor
- sveลพe jagode za okras
Postopek
1Jagode oฤistimo, nareลพemo na majhne koลกฤke, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok in pustimo, da se okusi prepojijo.
2Loฤimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo ลกฤepec soli in jih stepemo v ฤvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo ลกe preostali sladkor, ki smo ga zmeลกali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajฤno kremo in na vse skupaj presejemo moko ลกkrobom. Rahlo premeลกamo.
3Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj namaลพemo testo na pribliลพno 1 cm debeline. Testo peฤemo pribliลพno 10 minut v srednji legi.
4Po delovni povrลกini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vroฤo biskvitno ploลกฤo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomoฤjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.
5Smetano z vaniljevim sladkorjem ฤvrsto stepemo in primeลกamo oslajeno jagodiฤevje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namaลพemo s smetano in jo s pomoฤjo servete spet rahlo zavijemo.
6Okrasimo jo s sveลพimi jagodami.
Prevec nadeva za taksno kolicino biskvita. Ne gre skupaj.
Timoteja, mi jo delamo tako, ฤe pa ostane kaj nadeva, pa z veseljem pojejo otroci ๐