Enostavna za pripravo in tako dobra pita iz krhkega testa s svežimi jagodami.
Sestavine za jagodno pito s pudingom
Testo
- 250 g moke
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 1 rumenjak
- 50 g kisle smetane
- nastrgana lupinica ene neškropljene limone
Nadev
- 0,5 vrečke vaniljevega pudinga
- 60 g sladkorja
- 1/2 l mleka
- beljak, ščepec soli
Za okras
- 400 g jagod
Postopek
1Po navodilih z vrečke skuhamo puding. Prašek zmešamo s 40 g sladkorja in 0,4 dl mleka. Ostalo mleko zavremo in vanj počasi, ob stalnem mešanju vlivamo puding. Kuhamo nekaj minut, da se zgosti. Prelijemo ga v široko posodo, pokrijemo na dotik, da se nam ne naredi skorjica in puding ohladimo.
2V skledo presejemo moko, dodamo zmehčano maslo, sladkor, sol, rumenjak, kislo smetano in limonino lupinico. Vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
3Pečico pregrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Testo razvaljamo in ga razporedimo v pekač za piteb ter naredimo 2 cm visok rob.
4Dno večkrat prebodemo z vilicami in pečemo 12 minut, da se lepo zlato-rumeno obarva. Znižamo temperaturo pečice na 170°C.
5Beljaku dodamo ščepec soli in ga čvrsto stepemo. Med stepanjem mu dodamo še preostali sladkor. Stepen beljak nežno umešamo v ohlajen puding in maso razporedimo po pečenem testu.
6Pečemo še 20 minut. Medtem jagode operemo in odrežemo morebitne zelene dele.
7Pečeno pito vzamemo iz pečice, malo jo ohladimo in po njej enakomerno razporedimo jagode. Preden jo postrežemo, jo dobro ohladimo.
Pozdravljeni. A pri tem receptu dejansko pride samo polovico vrečke pundinga v 0,5l mleka?
Pravzaprav lahko uporabite tudi celo vrečko in bo krema trša. s polovico pudinga je precej mehka, dobro bo vseeno,
lep pozdrav