Hrustljavo pecivo s hruškami

Znam svetuje

Odlično hrustljavo pecivo s hruškami je predvsem sočen biskvit in dišeče, sladke hruške, ki se topijo v ustih. Posebnost testa je tudi v tem, da mu primešamo ovsene kosmiče ter sončnična in bučna semena, ki jih pred uporabo prepražimo v ponvi, da jim poudarimo aromo.

Sestavine za hrustljavo pecivo s hruškami

  • 3 čvrste, lepo zrele hruške
  • 2 jušni žlici limoninega soka
  • 200 g moke
  • 2 čajni žlici pecilnega praška
  • 170 g mehkega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 1 čajna žlica vaniljeve arome
  • drobno naribana lupina ene limone
  • 70 g ovsenih kosmičev
  • 3 jušne žlice sončničnih semen
  • 1 čajna žlica polnovrednega trsnega sladkorja
  • olje

Postopek

1Hruške narežemo na štiri dele, jim odstranimo peške in vsako četrtino razrežemo na 3 do 4 rezine ter premažemo s polovico limoninega soka.

2Moko in pecilni prašek presejemo v veliko skledo, dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo. Iz teh sestavin zmešamo gladko testo.

3Primešamo limonino lupino, ovsene kosmiče, sončnična in bučna semena, ,i smo jih prej prepražili v ponvi brez maščobe.

4Pripravljeno testo vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili in dno obložili s peki
papirjem, ter površino gladko poravnamo.

5Testo obložimo z rezinami hrušk, ki pa jih ne potiskamo v testo, ter posipamo s trsnim sladkorjem.

6Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180° C od 35 do 40 minut, nakar pecivo ohlajamo 15 minut, ga narežemo na kose in do konca ohladimo na rešetki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite