Odlično hrustljavo pecivo s hruškami je predvsem sočen biskvit in dišeče, sladke hruške, ki se topijo v ustih. Posebnost testa je tudi v tem, da mu primešamo ovsene kosmiče ter sončnična in bučna semena, ki jih pred uporabo prepražimo v ponvi, da jim poudarimo aromo.
Sestavine za hrustljavo pecivo s hruškami
- 3 čvrste, lepo zrele hruške
- 2 jušni žlici limoninega soka
- 200 g moke
- 2 čajni žlici pecilnega praška
- 170 g mehkega masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 3 razžvrkljana jajca
- 1 čajna žlica vaniljeve arome
- drobno naribana lupina ene limone
- 70 g ovsenih kosmičev
- 3 jušne žlice sončničnih semen
- 1 čajna žlica polnovrednega trsnega sladkorja
- olje
Postopek
1Hruške narežemo na štiri dele, jim odstranimo peške in vsako četrtino razrežemo na 3 do 4 rezine ter premažemo s polovico limoninega soka.
2Moko in pecilni prašek presejemo v veliko skledo, dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo. Iz teh sestavin zmešamo gladko testo.
3Primešamo limonino lupino, ovsene kosmiče, sončnična in bučna semena, ,i smo jih prej prepražili v ponvi brez maščobe.
4Pripravljeno testo vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili in dno obložili s peki
papirjem, ter površino gladko poravnamo.
5Testo obložimo z rezinami hrušk, ki pa jih ne potiskamo v testo, ter posipamo s trsnim sladkorjem.
6Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180° C od 35 do 40 minut, nakar pecivo ohlajamo 15 minut, ga narežemo na kose in do konca ohladimo na rešetki.