Hitro, okusno in zelo enostavno.
Sestavine
- 1 zavitek pripravljenega testa za pico (Mercatorjevo je odlično)
- 4 žlice kokosovega sladkorja
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 žlici mletega cimeta
- 1 žlica trsnega sladkorja za pekač (ta bo naredil karamelino skorjico na dnu rolice)
- 1 žličko cimeta tudi posujemo po pekaču
Postopek
1Testo odvijemo in premažemo z mešanico stopljenega masla, sladkorja in cimeta. Naj bo cimetova mešanica dobro razporejena po testu. Nato pazljivo zrolamo ter s sukancem (ali nožem) razrežemo rolice 2 cm debele.
2Pekač premažemo z maslom, posujemo z žlico trsnega sladkorja in cimeta ter zložimo rolice eno zraven druge. Te rolice ne bodo dosti vzhajale.
3Pečemo na 175°C približno 15 minut oziroma do zlato zapečene skorjice. Hranimo jih nekaj dni v nepredušni posodi.
Nasvet
4S sukancem razrežemo tako, da povlečemo sukanec pod rolo in nato sukanec nategnemo, kot da bi naredili vozel okrog rolice in povlečemo. Pridejo lepo razrezane. Če bi jih rezali z nožem, bi ji med rezanjem pomečkali.