Ta bogata, slastna rolada je sestavljena iz leลกnikovega kakavovega biskvita, Nutelline kreme, praลพenih leลกnikov in ganacheja. Kremo lahko ลกe dodatno obogatimo z nasekljanimi napolitankami ali nadrobljenimi Ferrero Rocher pralinami. Rolada je idealna izbira za vse zveste ฤokoholike. Zaradi njenega elegantnega videza jo lahko postreลพemo ob res ฤisto vsaki posebni priloลพnosti, niฤ pa ne bo uลพaljena, ฤe bo kraljevala le na nedeljskem kosilu.
Sestavine za Ferrero Rocher rolado
Biskvit
- 5 jajc (velikostni razred M)
- 150 g kristalnega sladkorja
- 80 g gladke moke
- 20 g kakava v prahu
- 50 g mletih leลกnikov
Nutellina krema
- 250 g sira mascarpone
- 200 g Nutelle (ali drugega ฤokoladno-leลกnikovega namaza)
- 100 g sladke smetane za stepanje
- 2 ลพlici nasekljanih, praลพenih leลกnikov
Ganache
- 150 g sladke smetane za stepanje
- 160 g temne ฤokolade (55%)
Dekoracija
- leลกnikov krokant ali nasekljani praลพeni leลกniki
- Ferrero Rocher praline
Postopek
Biskvit
1Peฤico segrejemo na 200 ยฐC.
2Jajca s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.
3Moko in kakav presejemo, dodamo mlete leลกnike in premeลกamo.
4Suhe sestavine stresemo na jajฤno maso in jih z lopatko neลพno vmeลกamo.
5Maso enakomerno premaลพemo po pekaฤu (navaden gospodinjski pekaฤ od peฤice), ki smo ga obloลพili s papirjem za peko, in peฤemo 6-7 minut.
6Peฤen biskvit z zgornjo stranjo navzdol zvrnemo na ฤisto kuhinjsko krpo, previdno odlepimo papir za peko in zvijemo v rolado. Ohladimo.
Nutellina krema
1Medtem ko se biskvit ohlaja, pripravimo kremo.
2Sir mascarpone gladko zmeลกamo z Nutello. Prilijemo sladko smetano in stepamo pribliลพno 1-2 minuti, da krema nekoliko naraste.
3Kremo do uporabe hranimo v hladilniku.
Ganache
1Sladko smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po koลกฤkih ฤokolade.
2Poฤakamo 1 minuto, nato z lopatko poฤasi meลกamo, da dobimo gladko kremo.
3Ganache pokrijemo s plastiฤno ลพivilsko folijo tako, da se je dotika in ohladimo.
Sestavljanje
1Biskvit previdno odvijemo in ga enakomerno premaลพemo z Nutellino kremo. Posipamo z nasekljanimi leลกniki in zavijemo v rolado.
2Rolado tesno ovijemo v plastiฤno ลพivilsko folijo in damo za vsaj 1 uro v hladilnik, da se krema uฤvrsti.
3Ohlajeno rolado s pomoฤjo paletnega noลพa obmaลพemo z ganachejem, dobro ลพlico ganacheja pa prihranimo za dekoracijo.
4Obmazano rolado obilno posujemo z leลกnikovim krokantom ali nasekljanimi praลพenimi leลกniki, nabrizgamo s prihranjenim ganachejem in dekoriramo s prepolovljenimi pralinami.
