Duhci iz beljakov

Znam svetuje

Duhci iz beljakov, sladica za najbolj straลกno noฤ v letu, ki se stopi v ustih, zdruลพuje hrustljavo zunanjost s mehkim in zraฤnim notranjim slojem. Z njimi bomo hitro pregnali duhove.

Duhci iz beljakov so odliฤna izbira za vse priloลพnosti – od druลพinskih sreฤanj do posebnih trenutkov, ko si ลพelite privoลกฤiti nekaj posebnega. Ne glede na vaลกe kulinariฤne spretnosti vam bo ta recept omogoฤil, da se poฤutite kot pravi mojster slaลกฤic.

Sestavine za duhce iz beljakov

  • 50 g beljakov
  • 250 g sladkorja
  • ลกฤep soli
  • 2-3 ลพliฤke limoninega soka
  • malo vaniljeve paste ali ekstrakta (po ลพelji)

Postopek

1Beljakom dodamo ลกฤepec soli in stepamo do rahlega snega. Zaฤnemo dodajati ลพlico po ลพlico sladkorja (sladkor naj se raztopi pred dodajanjem nove ลพlice sladkorja). Na koncu vmeลกamo ลกe limonin sok in vaniljevo pasto. Zmes beljakov mora biti gosta in kompaktna.

2Poljubno nabrizgane suลกimo v ventilacijski peฤici na 80ยฐC pribliลพno dve (2) uri, nato pa jih pustimo v izklopljeni peฤici, da se ohladijo. Duhce okrasimo z malo ฤrne ฤokolade.

Nasvet za nabrizganje sladice

Nabrizgavanje sladice je postopek, pri katerem uporabite brizgalno vreฤko s konico za ustvarjanje razliฤnih dekorativnih vzorcev ali oblik na sladici. To je pogost naฤin, kako dodati konฤni dotik sladicam, kot so torte, cupcakes, piลกkoti in drugi deserti. Tukaj je nekaj korakov, kako nabrizgati sladico:

Potrebna oprema

1Brizgalna vreฤka: Uporabite vreฤko za brizganje, ki je primerna za ลพivila. Obiฤajno so izdelane iz plastike ali blaga. Izberite ustrezno velikost glede na koliฤino smetane ali kreme, ki jo boste uporabili.

2Konica: Na konico brizgalne vreฤke namestite ustrezno konico, ki ustreza vaลกim ลพeljam za obliko ali vzorec. Na primer, za ustvarjanje vrhov na cupcakes lahko uporabite zvezdasto konico.

Postopek za nabrizganje

3Napolnite brizgalno vreฤko: Najprej napolnite brizgalno vreฤko s smetano, kremo, glazuro ali drugo ลพeleno snovjo. Pazite, da vreฤko napolnite dovolj, da boste lahko brez teลพav brizgali, vendar ne preveฤ, da bi se izognili prenatrpanosti.

4Potisnite snov proti konici: Po tem, ko je vreฤka napolnjena, potisnite snov proti konici in nato zvijte vrh vreฤke, da jo zaprete.

5Izreลพite konec: ฤŒe je potrebno, izreลพite majhen konec vrha vreฤke, da omogoฤite, da snov nemoteno izteka.

6Nabrizgajte sladico: S prsti drลพite vreฤko pri vrhu in s pritiskom na dno brizgajte snov na sladico. Uporabite ลพeleno tehniko in obliko, da ustvarite vzorec ali dekoracijo po svoji izbiri.

7Konฤajte in prilagodite: Ko konฤate z nabrizgavanjem, prenehajte s pritiskom in nato po potrebi prilagodite vzorec ali dekoracijo.

Nabrizgavanje sladice je umetnost, ki zahteva nekaj prakse, zato se ne obremenjujte, ฤe se ne izkaลพete takoj. S prakso boste postali bolj spretni v ustvarjanju ฤudovitih dekoracij na svojih sladicah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite