Duhci iz beljakov

Znam svetuje

Duhci iz beljakov, sladica za najbolj strašno noč v letu, ki se stopi v ustih, združuje hrustljavo zunanjost s mehkim in zračnim notranjim slojem. Z njimi bomo hitro pregnali duhove.

Duhci iz beljakov so odlična izbira za vse priložnosti – od družinskih srečanj do posebnih trenutkov, ko si želite privoščiti nekaj posebnega. Ne glede na vaše kulinarične spretnosti vam bo ta recept omogočil, da se počutite kot pravi mojster slaščic.

Sestavine za duhce iz beljakov

  • 50 g beljakov
  • 250 g sladkorja
  • ščep soli
  • 2-3 žličke limoninega soka
  • malo vaniljeve paste ali ekstrakta (po želji)

Postopek

1Beljakom dodamo ščepec soli in stepamo do rahlega snega. Začnemo dodajati žlico po žlico sladkorja (sladkor naj se raztopi pred dodajanjem nove žlice sladkorja). Na koncu vmešamo še limonin sok in vaniljevo pasto. Zmes beljakov mora biti gosta in kompaktna.

2Poljubno nabrizgane sušimo v ventilacijski pečici na 80°C približno dve (2) uri, nato pa jih pustimo v izklopljeni pečici, da se ohladijo. Duhce okrasimo z malo črne čokolade.

Nasvet za nabrizganje sladice

Nabrizgavanje sladice je postopek, pri katerem uporabite brizgalno vrečko s konico za ustvarjanje različnih dekorativnih vzorcev ali oblik na sladici. To je pogost način, kako dodati končni dotik sladicam, kot so torte, cupcakes, piškoti in drugi deserti. Tukaj je nekaj korakov, kako nabrizgati sladico:

Potrebna oprema

1Brizgalna vrečka: Uporabite vrečko za brizganje, ki je primerna za živila. Običajno so izdelane iz plastike ali blaga. Izberite ustrezno velikost glede na količino smetane ali kreme, ki jo boste uporabili.

2Konica: Na konico brizgalne vrečke namestite ustrezno konico, ki ustreza vašim željam za obliko ali vzorec. Na primer, za ustvarjanje vrhov na cupcakes lahko uporabite zvezdasto konico.

Postopek za nabrizganje

3Napolnite brizgalno vrečko: Najprej napolnite brizgalno vrečko s smetano, kremo, glazuro ali drugo želeno snovjo. Pazite, da vrečko napolnite dovolj, da boste lahko brez težav brizgali, vendar ne preveč, da bi se izognili prenatrpanosti.

4Potisnite snov proti konici: Po tem, ko je vrečka napolnjena, potisnite snov proti konici in nato zvijte vrh vrečke, da jo zaprete.

5Izrežite konec: Če je potrebno, izrežite majhen konec vrha vrečke, da omogočite, da snov nemoteno izteka.

6Nabrizgajte sladico: S prsti držite vrečko pri vrhu in s pritiskom na dno brizgajte snov na sladico. Uporabite želeno tehniko in obliko, da ustvarite vzorec ali dekoracijo po svoji izbiri.

7Končajte in prilagodite: Ko končate z nabrizgavanjem, prenehajte s pritiskom in nato po potrebi prilagodite vzorec ali dekoracijo.

Nabrizgavanje sladice je umetnost, ki zahteva nekaj prakse, zato se ne obremenjujte, če se ne izkažete takoj. S prakso boste postali bolj spretni v ustvarjanju čudovitih dekoracij na svojih sladicah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite