Domača pistacijeva krema – recept za sladkosnede in ljubitelje sladic

Znam svetuje

Pripravite domačo pistacijevo kremo s tem enostavnim receptom. Kremasta in mazljiva, idealna za sladice, namaze in polnjenje tort. Odkrijte popolno sladko razvajanje!

Sestavine za domačo pistacijevo kremo

  • 200 g neslanih pistacij (oluščenih)
  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml sladke smetane
  • 2–3 žlice sladkorja v prahu (po okusu)
  • 1 žlica olja (sončnično ali kokosovo)
  • ščepec soli

Postopek

1V blenderju ali multipraktiku meljite oluščene pistacije, dokler ne nastane gladka pasta. Po potrebi ustavite napravo in s stranic odstranite ostanke mase, da dosežete enakomerno teksturo. Dodajte žlico olja, da se pasta lažje oblikuje in postane bolj mazljiva.

2Belo čokolado nežno stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Stopljeno čokolado primešajte pistacijevi pasti in dobro premešajte.

3Pistacijevi mešanici dodajte sladko smetano, sladkor v prahu in ščepec soli. Vse sestavine ponovno zblendajte, dokler ne dobite gladke in kremaste konsistence. Po želji dodajte več smetane, če želite redkejšo teksturo.

4Pripravljeno pistacijevo kremo prelijte v sterilizirano stekleno posodo ali kozarec.

5Kremo shranjujte v hladilniku in jo porabite v 2 tednih.

Uporaba

  • namaz na kruhu, toastu ali palačinkah
  • polnjenje tort in piškotov
  • dodatek k sladoledu ali sadnim sladicam

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite