Potrebujemo nizek pekač za peko, posodo za mešanje, mikser.
Sestavine za čokoladno rolado
Biskvit
- 4 jajca
- 1 vanilijev sladkor ( jaz uporabim vedno limonin sladkor – ubije morebitni vonj jajčk)
- 1 pecilni sladkor
- 1/2 dcl olja
- 10 jušnih žlic moke
- 10 jušnih žlic sladkorja
- nastrgana limonina lupinica
- 1 jušna žlica ruma
- 2 jušni žlici čokolade v prahu
Nadev
- lešnikov namaz ali eurokrem
- Dr.Oetker čokoladna krema za torte
- čokoladne mrvice
Priprava
1Pečico nastavimo na 180 °C ventilacijsko, da se segreje. Penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, dodamo moko in pecilni prašek ter čokolado v prahu, nastrgano limonino lupino ter rum in olje. Dobljeno maso vlijemo na pekač, obložen s pek papirjem. Pečemo 11-12 minut na 180 °C ventilacijsko.
2Po peki takoj prevrnemo biskvit na suho krpo, odstranimo pek papir (se ne lepi) in ga zavijemo.
3Pripravimo nadev za torte po navodilih z vrečke dr.Oetker.
4Rolado počasi odvijemo, lešnikov namaz premažemo preko cele površine biskvita, in nato še z tortnim nadevom, del nadeva pustimo! Pustimo del tortnega nadeva za premaz zunanje površine!
5Rolado zavijemo, jo položimo na raven krožnik ali pladenj. Z ostankom tortne kreme premažemo rolado še z zunanje strani, in posujemo s čokoladnimi mrvicami, ter rolado postavimo v hladilnik.
6Čokoladna rolada je boljša, če malce odstoji v hladilniku, da se stisne.