Čokoladna rolada

Znam svetuje

Potrebujemo nizek pekač za peko, posodo za mešanje, mikser.

Sestavine za čokoladno rolado

Biskvit

  • 4 jajca
  • 1 vanilijev sladkor ( jaz uporabim vedno limonin sladkor – ubije morebitni vonj jajčk)
  • 1 pecilni sladkor
  • 1/2 dcl olja
  • 10 jušnih žlic moke
  • 10 jušnih žlic sladkorja
  • nastrgana limonina lupinica
  • 1 jušna žlica ruma
  • 2 jušni žlici čokolade v prahu

Nadev

  • lešnikov namaz ali eurokrem
  • Dr.Oetker čokoladna krema za torte
  • čokoladne mrvice

Priprava

1Pečico nastavimo na 180 °C ventilacijsko, da se segreje. Penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, dodamo moko in pecilni prašek ter čokolado v prahu, nastrgano limonino lupino ter rum in olje. Dobljeno maso vlijemo na pekač, obložen s pek papirjem. Pečemo 11-12 minut na 180 °C ventilacijsko.

2Po peki takoj prevrnemo biskvit na suho krpo, odstranimo pek papir (se ne lepi) in ga zavijemo.

3Pripravimo nadev za torte po navodilih z vrečke dr.Oetker.

4Rolado počasi odvijemo, lešnikov namaz premažemo preko cele površine biskvita, in nato še z tortnim nadevom, del nadeva pustimo! Pustimo del tortnega nadeva za premaz zunanje površine!

5Rolado zavijemo, jo položimo na raven krožnik ali pladenj. Z ostankom tortne kreme premažemo rolado še z zunanje strani, in posujemo s čokoladnimi mrvicami, ter rolado postavimo v hladilnik.

6Čokoladna rolada je boljša, če malce odstoji v hladilniku, da se stisne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite