Cheesecake z malinami

Znam svetuje

Cheesecake je ena bolj priljubljenih sladic. Sveža in tako dobra.

Sestavine za cheesecake z malinami

Krhko testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 125 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g sira mascarpone
  • 500 g kremnega sira – ABC
  • 180 g kisle smetane
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • sok polovice limone

Preliv

  • 350 g malin
  • 20 g sladkorja
  • 1 žlica škroba

Postopek

1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo  in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

2Vzamemo okrogli pekač premera 26 cm in po dnu razporedimo testo ter oblikujemo približno 2 cm visok rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami in pečemo približno 20 minut, da se zlatorumeno zapeče. 

3Mascarpone, ABC sirček, kislo smetano, sladkor, vanilkjev sladkor in limonin sok  z električnim mešalcem zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še jajci. 

4Maso razporedimo po pečenem testu in pečemo na 180 stopinj Celzija še 40 minut. Ugasnemo pečico, malo odpremo vratca pečice in pustimo še pol ure v pečici. Vzamemo iz pečice in dobro ohladimo, najbolje čez noč.

5Preden postrežemo, prelijemo z vročimi malinami. Očiščene maline damo v kozico, posujemo z žlico sladkorja, zavremo in odstavimo z ognja. Odvzamemo 4 žlice soka, v katerega gladko vmešamo škrob. Maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim mešanjem vlivamo škrob in mešamo toliko časa, da se zgosti.

6Okrasimo s svežimi malinami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite