Browniji ali slasten čokoladni biskvit, ki ga pripravimo iz veliko stopljene čokolade, mletih mandljev in petih jajc, je sladica, s katero nikakor ne moremo zgrešiti.
Sestavine za brownije
- 120 g masla
- 380 g jedilne čokolade
- 150 g rjavega sladkorja
- 120 g mletih mandljev
- 40 g moke
- 2 žlici mleka
- 5 jajc
- ščep soli
Postopek
1V vodni kopeli stopimo čokolado ter ji dodamo maslo in sol. V stopljeno čokolado vmešamo mlete mandlje, sladkor, moko in mleko. Dobro zmešamo z električnim mešalnikom, potem pa dodajamo po eno jajce in vsakič dobro premešamo.
2Maso vlijemo v namaščen pekač in ga pokrijemo z alufolijo. Pečemo na 170 stopinjah 40 minut in nato še 10 minut brez folije.
3Počakamo, da se biskvit ohladi na sobno temperaturo, potem pa damo brownije v hladilnik in ohlajene narežemo na kocke.