Biskvitna potica

Znam svetuje

Sladica, ki je biskvit in potica.

Sestavine za biskvitno potico

Biskvit

  • 4 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka olja
  • 1 jogurtov lonček moke
  • 1 jogurtov lonček mletih lešnikov
  • 1 grški jogurt (125 g )
  • 1 pecilni prašek

Nadev

  • 6 žlic mletih lešnikov ali orehov
  • 1 žlico mletega maka
  • 1 rumenjak ( ali beljak) -celo jajce bo preveč
  • 3 rebra stopljene velike jedilne čokolade (350 gramske)

Postopek

1Umešajte maso za biskvit. Najprej začnite z mokrimi sestavinami in jim postopoma dodajajte suhe. Polovico mase zlijte v okrogel tortni pekač, pokrit s peki papirjem in premera 23 cm. Pecite biskvit 20 minut na 180°C.

2Vmes zmešajte sestavine za nadev. Nadev naj bo tako gost kot za potico. Nadev previdno porazdelite po pravkar pečeni polovici biskvita in ga prelijte z drugo polovico mase za biskvit. Pekač položite nazaj v pečico in pecite še 45 minut.

3Pečeno pecivo povsem ohladite, preden ga boste postregli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite