Jogurtov lonček je čudovit pripomoček, ki bo ta biskvit z ribezom na lonček hitro sestavil v odlično, sočno sladico. V tridesetih minutah bo pečena, ravno prav sladka, okusna in prijetno kisla.
Sestavine za biskvit z ribezom “na lonček”
- 300 g ribeza
- lonček od 2 dcl
- 4 jajca
- 4 lončki sladkorja
- 5 lončkov moke
- 2 lončka olja
- pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 1 lonček kisle smetane
Postopek
1Ribez operemo in posušimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločimo beljake in rumenjake in iz beljakov stepemo trd sneg.
2Umešamo rumenjake s sladkorjem – zmes naj bo penasta, sladkor pa stopljen. Dodamo kislo smetano, olje, moko in pecilni prašek. Dobro premešamo. Dodamo tudi sneg iz beljakov.
3Pekač obložimo s peki papirjem ali pa namažemo z maslom, pomokamo, višek moke pa iztresemo. Biskvit enakomerno izlijemo na pladenj, po vrhu zložimo ribez in damo za 30 minut v pečico. Ne pozabimo na preizkus z zobotrebcem – ko ga zapičimo v testo, mora ostati suh.
4Pečen biskvit lahko potresemo tudi s sladkorjem v prahu.