Biskvit z ribezom na lonček

Znam svetuje

Jogurtov lonček je čudovit pripomoček, ki bo ta biskvit z ribezom na lonček hitro sestavil v odlično, sočno sladico. V tridesetih minutah bo pečena, ravno prav sladka, okusna in prijetno kisla.

Sestavine za biskvit z ribezom “na lonček”

  • 300 g ribeza
  • lonček od 2 dcl
  • 4 jajca
  • 4 lončki sladkorja
  • 5 lončkov moke
  • 2 lončka olja
  • pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 lonček kisle smetane

Postopek

1Ribez operemo in posušimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločimo beljake in rumenjake in iz beljakov stepemo trd sneg.

2Umešamo rumenjake s sladkorjem – zmes naj bo penasta, sladkor pa stopljen. Dodamo kislo smetano, olje, moko in pecilni prašek. Dobro premešamo. Dodamo tudi sneg iz beljakov.

3Pekač obložimo s peki papirjem ali pa namažemo z maslom, pomokamo, višek moke pa iztresemo. Biskvit enakomerno izlijemo na pladenj, po vrhu zložimo ribez in damo za 30 minut v pečico. Ne pozabimo na preizkus z zobotrebcem – ko ga zapičimo v testo, mora ostati suh.

4Pečen biskvit lahko potresemo tudi s sladkorjem v prahu.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite