Bananini mafini

Znam svetuje

Bananini mafini so poleg bananinega kruha priročen način, kako uporabiti banane. Mafini so nasitni, okusni in slastni.

Banane so bogate s kalijem, vitaminom C, vitaminom B6, manganom, magnezijem in nekaterimi drugimi vitamini iz skupine vitaminov B kompleksa. Imajo zanemarljivo malo maščob, zato pa veliko ogljikohidratov, med njimi pa je polovica sladkorjev. In ker imajo veliko vlaknin, kot so pektini in rezistentni škrob, je prehod hrane iz želodca v tanko črevo bolj počasen, posledično pa je dvig sladkorja v krvi po uživanju banan počasnejši. Banana je odlična za redno prebavo in zelo koristna tudi ob diabetesu.

Sestavine

  • 3 banane
  • 2 jajci
  • 100 g stopljenega masla
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 220 g bele moke
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • 1 žlička cimeta

Postopek

1Pečico segrejemo na 180 stopinj. Eno banano narežemo na 12 kolobarčkov, debelih približno pol centimetra. Če je kaj ostane, jo damo z drugima dvema v posodo in vse z vilicami dobro pretlačimo.

2Moko, pecilni prašek, sol in cimet presejemo v eno posodo. V drugi posodi penasto vmešamo jajci in oba sladkorja, ko se sladkor stopi, pa dodamo banane in stopljeno maslo ter dobro premešamo. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo še suhe sestavine.

3Pekač za peko mafinov obložimo s papirčki ali modelčke dobro namažemo z maslom. Maso razporedimo v modelčke in na vsak mafin položimo še kolobar banane.

4V segreti pečici pečemo 15 – 20 minut. Pred koncem peke naredimo test z zobotrebcem: če se še kaj prijema nanj, čas peke podaljšamo.

Nasvet

5V bananine mafine lahko po želji vmešamo tudi koščke čokolade, nasekljane orehe, lešnike, kakav v prahu …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite