Američka klasika.
Sestavine
Palačinke
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 pecilnega
- 2,5 dcl mleka
- 1 jajce
- 2 žlici stopljenega masla
- ščepec soli
Nadev
- 1 vaniljev sladkor
- 300 g jagod
- 200 g borovnic
- 200 g malin
- 2 žlici sladkorja
- 200 g ABC sirčka
Postopek
1Suhe sestavine zmešamo v manjši posodi. V večji posodi zmešamo mokre sestavine. Suhe sestavine postopoma dodajamo v mokre in mešamo z ročno metlico toliko časa, da se sestavine združijo. Pomembno je, da mase ne mešamo preveč. Če nam ostanejo grudice, jih pustimo, v palačinkah ne bojo opazne. Testo pustimo nekaj minut počivati.
2Pečemo na maslu ali olju. V ponev zlijemo maso za palačinke v poljubni velikosti. Ko se na površju začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in jo zapečemo še na drugi strani. Palačinke spečemo, glej recept enostavne ameriške palačinke. ABC sirček (lahko uporabimo tudi kakšen drugi kremni sirček) zmešamo z vaniljevim sladkorjem, lahko dodamo tudi malo navadnega, ampak ni potrebno.
3Jagode narežemo na tanko, borovnice lahko pustimo cele ali jih prerežemo na polovičke. Palačinko najprej namažemo z ABC sirčkom, obložimo z jagodami in borovnicami in postopek ponavljamo do poljubne višine – najbolje bo, če uporabimo tri palačinke, da se ne prevračajo, ko jih jemo. Maline pokuhamo z žlico sladkorja in jih prelijemo po vrhu ter okrasimo še s preostalim sadjem.