Ko se spomladi obronki gozdov obarvajo v belo in okoli njih vse brenči in diši, naberite akacijeve cvetove in iz njih specite okusne, dišeče palačinke, dodajte jim malo akacijevega medu in nekaj kapljic limone in okusen spomladanski zajtrk je pripravljen.
Sestavine za akacijeve ameriške palačinke
- 160 g moke
- 10 akacijevih grozdov
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 2,5 dcl mleka
- 1 jajce
- 2 žlici stopljenega masla
- ščepec soli
Postopek
1Suhe sestavine zmešamo v manjši posodi. V večji posodi zmešamo mokre sestavine. Suhe sestavine postopoma dodajamo v mokre ter mešamo z ročno metlico ravno toliko, da se sestavine spojijo.
2Pomembno je, da mase ne mešamo preveč. Če nam ostanejo grudice, jih pustimo, saj v palačinkah ne bodo opazne. V testo dodamo še akacijeve cvetove, samo bele lističe, odstranimo peclje in čašice, premešamo, da se razporedijo po testu.
3Testo pustimo 15 minut počivati. Pečemo na maslu ali olju. V ponev zlijemo maso za palačinke poljubne velikosti. Ko se na površju začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in jo zapečemo še na drugi strani. Nekje 2 minuti na stran bo dovolj.
4Palačinke malo pokapljamo z limoninim sokom in akacijevim medom in takoj postrežemo.