Zdrobovi žličniki s skuto

Znam svetuje

Ena od bolj priljubljenih prikuh za nedeljsko govejo juho so vsekakor zdrobovi žličniki. Na enostaven način jih pripravimo tudi s skuto in jih postrežemo kot prilogo k mesu, golažu, zelenjavnim in gobjim omakam ali, kot smo to naredili mi, piščančjemu paprikašu.

Sestavine

  • 500 g pasirane skute
  • 2 jajci
  • 40 g masla
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • pol žličke soli

Postopek

1Maslo stopimo, v večjo skledo stresemo skuto, dodamo maslo, zdrob in sol in dobro premešamo.

2Vmešamo še jajci in pustimo počivati kakšno uro.

3V večji, širok lonec nalijemo približno 3 litre vode, počakamo da zavre in jo malo posolimo.

4Znižamo temperaturo, da voda komaj vidno vre in z dvema žlicama iz skutine mase oblikujemo manjše žličnike.

5Previdno jih polagamo v krop in jih pri nizki temperaturi kuhamo približno 15 minut – kuhani žličniki bodo priplavali na površje.

6S penovko jih pobiramo iz lonca in polagamo na krožnike. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite