Ko zadiši po morju in jeseni, se na krožniku združita tuna in koruza v solati.
Sestavine
- 250 g vložene sladke koruze
- 2 konzervi tunine v oljčnem olju
- 250 g sira po želji (jaz uporabim cheddar), narezanega na majhne kockice
- 3 velike žlice majoneze
- 2 veliki žlici kisle smetane
- 1 čajna žlička gorčice
- sol
- poper
- curry
- sveža bazilika (lahko tudi suha)
Priprava
1Koruzi odlijemo tekočino in jo dobro speremo pod tekočo vodo, nato jo stresemo v keramično posodo. Konzervi tunine odpremo in odlijemo olje ter tuno dodamo koruzi.
2Koruzi in tuni dodamo še na koščke narezan sir, majonezo, kislo smetano, gorčico in začimbe in vse skupaj dobro premešamo. Na koncu na tanko nasekljamo baziliko in jo posujemo po solati. Solato za nekaj ur postavimo v hladilnik.