DomovOZNAKEJetra

jetra

Napitek proti kašlju

Napitek proti kašlju iz pomaranče, česna, ingverja in meda je odličen naravni antibiotik. Blaži bronhitis, obenem pa čisti ožilje, krepi srce, izboljša imunski sistem...

Napitek iz črne redkve, ki obnavlja telo

Napitek iz črne redkve, ki obnavlja telo pripravimo na najbolj preprost način - kot sok, ki mu za moč dodamo še malo ingverja, meda...

Pegasti badelj –  jetra so mu hvaležna

Pegasti badelj (Silybum marianum L.) so kot zdravilno rastlino uporabljali že pred našim štetjem, ko so z njeno koreniko spodbujali bruhanje. S srednjim vekom...

Artičoka – prijatelj jeter in sovražnik holesterola

Artičoka (Cynara scolymus L.) je preprosto morala priti v naše kuhinje. Poznali so jo že stari Rimljani, nakar je njena uporaba šla v pozabo...

Topla solata s piščančjimi jetrci

Nasitna, topla solata s piščančjimi jetrci za vse, ki imate radi drobovino in domačo hrano. Sestavine 250 g zelene solate - endivije 250 g piščančjih jeter sol poper 80 ml...

Smilj – za težave z jetri in žolčem

Poznamo več vrst smilja, najbolj poznan je laški smilj (Helichrysum italicum L.), ki ga uvrščamo v družino nebinovk. Domača imena zanj so molčavje, molec,...

Kurkuma – zelišče, ki te pogreje

Indijska začimba curry (kari) je pravzaprav mešanica začimb in med njimi je tudi kurkuma, rastlina tropskih gozdov jugovzhodne Azije. Znana je iz tradicionalne indijske...

S fižolom pomladimo naše telo

Fižol je tako zelo bogat z vlakninami, da blagodejno deluje na črevesje in prebavo, saj vežejo strupene in maščobne snovi. Fitinska kislina, saponini in...

Pomlad na krožniku

Na pomlad je pomembno, da uživamo v pisanem svetu hrane različnih barv in njenih zdravilnih učinkovin. Na krožniku se tako najdejo rumene, rdeče, zelene,...

Ne spreglejte