Tirolski cmoki so pripravljeni kot kruhovi cmoki, a s to razliko, da vanje dodamo ลกunko, slanino ali drugo prekuhano meso.
Sestavine
- 250 g starega kruha
- 2 dcl mleka
- 25 g masla
- 1 jajce
- 1 ฤebula, manjลกa
- 60 g moke
- 60 g ลกunke (ali drugega kuhanega oz. prekajenega mesa)
- sol
- poper
- peterลกilj
Postopek
1Kruh zreลพemo na majhne kocke in ga prelijemo z mlekom. Dodamo prepraลพeno ฤebulo, sesekljan peterลกilj, sol in poper. Umeลกamo jajce, ลกunko in moko ter premeลกamo. Zamesimo v maso in pustimo, da malo poฤiva.
2Iz mase oblikujemo cmoke in jih zakuhamo v vrelo vodo. Vrejo naj poฤasi, ฤas kuhanja je odvisen od velikosti cmokov, pribliลพno 10-15 minut.