Tahini je okusna, kremasta pasta, ki se veliko uporablja v indijski kuhinji. Zagotovo poznate falafel, katerega obvezen dodatek je ravno tahini. Lahko ga kupimo, kot skoraj vsako stvar, če pa raje sami pripravljate svojo hrano in želite vedeti, katere sestavine so v njej, je priprava tahinija zelo enostavna.
Sestavine za tahini
- 150 g sezamovih semen
- 1/2 žličke soli
- 2 žlici repičnega/sončničnega olja
- ščepec sladke paprike
Postopek
1Sezamova semena na suhi ponvi (brez olja) prepražimo. Pražimo toliko časa, da spremenijo barvo.
2Pretresemo jih v posodo mešalnika in popolnoma ohladimo.
3Ohlajena miksamo. Opazili bomo, da so nastale grude. Takrat dodamo olje in ponovno miksamo, da nastane gladka, gosta zmes.
4Pasto solimo in ponovno miksamo. Po okusu lahko sol dodamo. Postrežemo v posodici in okrasimo s ščepcem rdeče paprike.
[…] Tahini […]