Poleti si zaželimo lahkotnejših obrokov. Tale solata vas bo zagotovo navdušila, saj ni samo dobra, temveč je tudi zdrava.
Sestavine za 8 oseb
- 4 žlice tekočega medu
- 4 vejice rožmarina
- 15 dag olupljenih praženih lešnikov
- lupina ene bio limone
- 3 JŽ balzamičnega kisa
- sol
- 30 dag mešanih solatnih listov po želji
- 4 zrele hruške
- 10 dag sira pecorino
Postopek
1V manjši kozici zavremo 4 žlice vode ter v njej pol minute kuhamo med in rožmarin, nato kozico odstavimo.
2Pražene lešnike grobo sesekljamo oziroma zdrobimo in jih zmešamo z naribanimi koščki bio limonine lupine ter rahlo posolimo.
3Solatne liste operemo in posušimo, premešamo s skoraj vsem prelivom in jih postavimo na krožnik.
4Solati dodamo rezine hrušk ter nanjo potresemo sir pecorino (ali tistega, ki ga imamo doma) in lešnike.
5Za konec solato pokapamo z medom, odišavljenim z rožmarinom in preostalim prelivom.