Skutni ocvrtki

Znam svetuje

Ko si želite pripraviti hiter in okusen prigrizek ali prilogo k mesnim jedem, so ti skutni ocvrtki odlična izbira.

Sestavine

  • 300 g nepasirane skute
  • 150 g ostre moke
  • 2 jajci
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1 strok zdrobljenega česna – lahko izpustimo
  • 1/4 žličke soli
  • olje za cvrtje

Postopek

1V večjo skledo damo skuto, jajci, moko, parmezan, česen in sol. Zgnetemo gladko testo.

2Delovno površino pomokamo in nanjo stresemo testo in še nekaj minut gnetemo, da dobimo enotno, gladko testo, ki se ne lepi več.

3Po potrebi dodamo še malo moke. Od testa vzamemo tretjino, na deski oblikujemo za palec debel svaljek in ga narežemo na približno 2 cm dolge kose.

4Med dlanmi oblikujemo kroglice. S postopkom nadaljujemo, dokler ne uporabimo vsega testa.

5V široki ponvi segrejemo olje za cvrtje – biti ga mora dovolj, da ocvrtki plavajo v njem. Segrejemo ga na 180 stopinj Celzija. Če nimamo termometra, naredimo poskus s kuhalnico. Potopimo jo v segreto olje in ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje prave temperature.

6Skutne kroglice cvremo v več rundah – naenkrat jih v ponev damo toliko, da se ne dotikajo med seboj.

7Cvremo približno 4-5 minut, da se z vseh strani zlato-rumeno obarvajo. Ocvrte odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

8Postrežemo še tople, lahko s kakšno omako, recimo z jogurtovo, ali ponudimo kot prilogo k mesu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite