Skutni ocvrtki

Znam svetuje

Ko si ลพelite pripraviti hiter in okusen prigrizek ali prilogo k mesnim jedem, so ti skutni ocvrtki odliฤna izbira.

Sestavine

  • 300 g nepasirane skute
  • 150 g ostre moke
  • 2 jajci
  • 50 g sveลพe naribanega parmezana
  • 1 strok zdrobljenega ฤesna โ€“ lahko izpustimo
  • 1/4 ลพliฤke soli
  • olje za cvrtje

Postopek

1V veฤjo skledo damo skuto, jajci, moko, parmezan, ฤesen in sol. Zgnetemo gladko testo.

2Delovno povrลกino pomokamo in nanjo stresemo testo in ลกe nekaj minut gnetemo, da dobimo enotno, gladko testo, ki se ne lepi veฤ.

3Po potrebi dodamo ลกe malo moke. Od testa vzamemo tretjino, na deski oblikujemo za palec debel svaljek in ga nareลพemo na pribliลพno 2 cm dolge kose.

4Med dlanmi oblikujemo kroglice. S postopkom nadaljujemo, dokler ne uporabimo vsega testa.

5V ลกiroki ponvi segrejemo olje za cvrtje – biti ga mora dovolj, da ocvrtki plavajo v njem. Segrejemo ga na 180 stopinj Celzija. ฤŒe nimamo termometra, naredimo poskus s kuhalnico. Potopimo jo v segreto olje in ko se okoli nje zaฤnejo delati mehurฤki, je olje prave temperature.

6Skutne kroglice cvremo v veฤ rundah – naenkrat jih v ponev damo toliko, da se ne dotikajo med seboj.

7Cvremo pribliลพno 4-5 minut, da se z vseh strani zlato-rumeno obarvajo. Ocvrte odlagamo na papirnato brisaฤko, da vpije odveฤno olje.

8Postreลพemo ลกe tople, lahko s kakลกno omako, recimo z jogurtovo, ali ponudimo kot prilogo k mesu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite