Pire iz sladkega krompirja

Znam svetuje

Malo drugačna priloga, kot smo je navajeni. Sladek krompir je odličen vir vlaknin, vitaminov in mineralov, bogat je tudi z beta-karotenom, ki mu daje oranžno barvo.

Sestavine za pire iz sladkega krompirja

  • 1 kg sladkega krompirja
  • 50 g masla
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • 2 žlički soli
  • 1 žlica česna v prahu
  • 1/2 žličke popra

Postopek

1Sladek krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. V večji kozici raztopimo maslo in na njem pocvremo kocke krompirja. Pražimo približno 5 minut, da nekoliko spremeni barvo.

2Zalijemo z vodo – vode naj bo toliko, da sega centimeter čez kocke krompirja. Začinimo s soljo, premešamo in ko zavre, znižamo temperaturo.

3Dušimo nekje 20 minut, da krompir začne razpadati. Večkrat premešamo, po potrebi dolivamo vodo. Kuhan krompir odcedimo, dodamo maslo, parmezan, česen v prahu, poper in ga pretlačimo v gladek pire. Če se nam zdi pire pregost, dolijemo malo mleka.

4Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite