Pesto iz kopriv

Znam svetuje

Iz kopriv lahko pripravimo tudi okusen pesto, ki je dobrodošla alternativa klasičnemu pestu iz bazilike.

Sestavine

  • 200 g mladih koprivinih listov
  • 1 žlička soli
  • 80 g orehovih jedrc
  • 2 stroka česna
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1 dl domačega oljčnega olja

Postopek

1Koprivam odstranimo stebla, operemo jih v hladni vodi in odcedimo. V večji lonec damo hladno vodo, koprive, sol in zavremo ter kuhamo še 10 minut. Kuhane koprive odcedimo in pustimo, da se ohladijo. Iztisnemo čim več vode.

2V mešalnik damo odcejene koprive, orehova jedrca, parmezan in česen. Miksamo in postopoma dolivamo oljčno olje, dokler ne dobimo homogene zmesi. Prestavimo v kozarček, ki ga v hladilniku lahko hranimo dva tedna.

Pesto iz kopriv je idealna polivka za špagete.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite