Ocvrti žajbljevi listi

Znam svetuje

Okusen prigrizek, ki je priljubljen predvsem v sosednji Italiji.

Sestavine

  • 30 žajbljevih lističev
  • 30 g mehke bele moke
  • 20 g riževe moke
  • 40 g koruznega škroba
  • 1 jajce
  • 100 ml piva ali gazirane vode
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 litra olja za cvrtje

Postopek

1Liste, ki jih pustimo kar s pecljem, operemo pod tekočo vodo in osušimo s kuhinjsko brisačko.

2V široko ponev vlijemo olje za cvrtje in ga segrejemo na približno 175°C.

3Medtem v skledi zmešamo moko z riževo moko, koruznim škrobom, sodo bikarbono in soljo. Dodamo jajce in mrzlo pivo ali gazirano vodo in dobro premešamo z metlico.

4Ko se olje segreje, žajbljeve lističe pomakamo v testo in polagamo v vroče olje. Cvremo nekaj minut, vmes jih obrnemo. Pazimo, da se nam ne zažgejo.

5Ocvrte polagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Posolimo in uživamo v vročih, ocvrtih žajbljevih lističih, zraven pa ponudimo kozarec hladnega piva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite