Ocvrti čebulni obročki

Znam svetuje

Res dobra priloga, kjer so nam sestavine vedno pri roki.

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 100 g moke
  • pecilni prašek ali vinski kamen
  • 1 jajce
  • 1 dl mleka
  • sol
  • poper

Priprava

1Čebulo olupimo in zrežemo na malo debelejše kolobarje. Kolobarje med sabo ločimo in stresemo v posodo. V skledico ubijemo jajce, ki ga z metlico dobro razžvrkljamo ter posolimo.

2V globoko skledo presejemo moko, ki ji dodamo pecilni prašek, razžvrkljano jajce, sladkor, mleko in poper ter vse skupaj z metlico dobro zmešamo, da dobimo gosto zmes. Vzamemo večjo posodo, v katero nalijemo olje, ki ga na zmernem ognju dobro segrejemo.

3V zmes namakamo čebulne obročke (pomagamo si z vilicami) ter jih sproti polagamo v posodo z oljem. Ko obročki postanejo zlatorjavi, jih z vilicami prestavimo na krožnik, na katerega predhodno zložimo papirnate brisače. Ko se obročki odcedijo, jih postrežemo s hamburgerjem ali kislo smetano ali …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite