Res dobra priloga, kjer so nam sestavine vedno pri roki.
Sestavine
- 2 čebuli
- 100 g moke
- pecilni prašek ali vinski kamen
- 1 jajce
- 1 dl mleka
- sol
- poper
Priprava
1Čebulo olupimo in zrežemo na malo debelejše kolobarje. Kolobarje med sabo ločimo in stresemo v posodo. V skledico ubijemo jajce, ki ga z metlico dobro razžvrkljamo ter posolimo.
2V globoko skledo presejemo moko, ki ji dodamo pecilni prašek, razžvrkljano jajce, sladkor, mleko in poper ter vse skupaj z metlico dobro zmešamo, da dobimo gosto zmes. Vzamemo večjo posodo, v katero nalijemo olje, ki ga na zmernem ognju dobro segrejemo.
3V zmes namakamo čebulne obročke (pomagamo si z vilicami) ter jih sproti polagamo v posodo z oljem. Ko obročki postanejo zlatorjavi, jih z vilicami prestavimo na krožnik, na katerega predhodno zložimo papirnate brisače. Ko se obročki odcedijo, jih postrežemo s hamburgerjem ali kislo smetano ali …