Golaž z njoki

Znam svetuje

Preprost golaž z njoki je jed, ki jo odlično skuhajo tudi ne najbolj vešči kuharji. Meso, narezano na manjše kocke, dušimo približno eno uro, kar ga bo zagotovo zmehčalo in naredilo voljnega. Če dodamo še doma narejene njoke, smo golaž nadgradili na najboljši možni način.

Sestavine za golaž z njoki

  • 1 kg telečjega stegna
  • njoki
  • 1 svež oster feferon
  • 150 g svežih šampinjonov
  • 2 čebuli
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 3 stroki česna
  • 1/2 žličke timijana
  • 1/2 žličke origana
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 žličke kumine
  • 300 ml belega vina
  • olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Meso narežemo na manjše kose, čebulo pa drobno sesekljamo. Česen narežemo na tanke lističe. Na drobno narežemo tudi šampinjone.

2Pristavimo kozico, prilijemo olje in prepražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo meso in med praženjem večkrat premešamo.

3V kozico k mesu dodamo šampinjone in narezan feferon. Premešamo, dodamo še česen, kumino, origano, timijan, lovor, mleto rdečo papriko ter premešamo, solimo in popramo. Prilijemo belo vino ter pokrijemo. Dušimo približno eno uro.

4Na pol kuhane njoke damo k mesu in skupaj kuhamo še 10 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite