Njoki iz sladkega krompirja

Znam svetuje

Sladki krompir poฤasi dobiva svoje mesto tudi v naลกih kuhinjah. Najpogosteje ga pripravljamo v peฤici, veฤ kot odliฤni so tudi njoki iz sladkega krompirja.

Sestavine

  • 1 sladek krompir, pribliลพno 500 g
  • 1 jajce
  • 200 g pasirane skute
  • 50 g sveลพe naribanega parmezana
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 200 g moke
  • 2 ลพlici masla
  • 2 ลพajbljeva lista
  • 1 ลกopek sveลพe rukole
  • 2 ลพlici parmezana

Postopek

1Sladki krompir veฤkrat prebodemo z vilicami in ga peฤemo pribliลพno 45 minut v peฤici, ki smo jo predgreli na 200ยฐC. ฤŒe imamo mikrovalovno peฤico, bomo potrebovali zgolj 5 minut, da se sladek krompir zmehฤa. Pustimo, da se krompir ohladi, nato ga previdno olupimo. Meso izdolbemo, damo v malo veฤjo skledo in ga dobro pretlaฤimo.

2Dodamo skuto, jajce, sol in moko in dobro premeลกamo, da dobimo gladko testo.

3Delovno povrลกino pomokamo, od testa odreลพemo pribliลพno ฤetrtino velik kos in iz njega oblikujemo pribliลพno 2 cm debel svaljek. Nareลพemo ga na poljubno velike njoke. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.

4V velikem loncu zavremo vodo, jo posolimo in v krop stresemo pripravljene njoke. Kuhani so takoj, ko priplavajo na vrh, pribliลพno po dveh minutah.

5Iz kropa jih poberemo s penovko in postreลพemo s priljubljeno omako. Mi smo v ponvi segreli dve ลพici masla, na njem pocvrli dva lista ลพajblja in eno pest narezane rukole.

6Kuhane njoke stresemo v ponev, jih ลกe malo pocvremo in preden postreลพemo, potresemo ลกe s sveลพe naribanim parmezanom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite