Nadevana čebula

Morda vas zanima

- Oglas -

Čebula na drugačen način – nadevana čebula.

Sestavine

  • 3 velike čebule
  • 100 g mletega govejega mesa
  • olje
  • parmezan
  • 1 jajce
  • žlica sesekljanega peteršilja
  • malo masla
  • sol
  • poper

Postopek

1Čebulo skuhamo v osoljeni vodi, ko so kuhane jih odcedimo in pustimo, da se malo ohladijo. Ohlajene prerežemo na polovico.

2Izdolbemo 2/3 sredice. Sredico nato sesekljamo in dodamo mletemu mesu.

3Na malo olja prepražimo meso in čebulo. Pustimo, da se masa ohladi, nato dodamo sol, poper, peteršilj, jajce in parmezan. Z maso napolnimo polovice čebul.

4Nadevane čebule položimo v namaščen pekač, na vsako polovico damo košček masla, solimo in potresemo s parmezanom.

5Pečemo 20 minut pri 150 stopinjah.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -