Se vam je že kdaj zgodilo, da ste na meniju imeli polnjene paprike in pire krompir? In so bile polnjene paprike tako zelo okusne, da vam je ostal višek pire krompirja? Enostavno ga pokrijemo in pospravimo na hladno.
Sestavine za krompirjeve cvrtke
- 300 g pire krompirja
- 1 jajce
- 100 g ostre moke
- olje za cvrtje
Postopek
1V ostanek pire krompirja ubijemo jajce, premešamo in dodamo malo moke oziroma toliko, da je zmes gostejša. Vse gnetemo s kuhalnico na hitro, da dobimo mehko testo.
2Med tem na močnem ognju segrejemo olje. Ko je olje vroče, s pomokanimi rokami oblikujemo cvrtek, ki ga ocvremo do zlatega. Odvečno maščobo popivnamo s servieto.
3Jed je hitro narejena, okusna in narejena iz ostankov, morda vam bo pa tako všeč, da boste postopek večkrat ponovili. Cvrtke lahko jemo sladke, pomeni z marmelado, medom.. ali slane.