Karamelizirana rdeča čebula je odlična priloga za številne jedi, od mesnih in ribjih jedi do solat. Ta preprost recept uporablja kombinacijo masla, oljčnega olja, rjavega sladkorja in balzamičnega kisa, da čebula postane mehka, sladka in karamelizirana. Sledite tem preprostim navodilom in pripravite okusno karamelizirano rdečo čebulo, ki bo zagotovo navdušila vaše brbončice!
Sestavine za karamelizirano rdečo čebulo
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol po okusu
Postopek
1Olupite in narežite čebulo na tanke kolobarje.
2V veliki ponvi segrejte oljčno olje in maslo na srednji temperaturi.
3Dodajte čebulo v ponev in jo pražite 5-10 minut, dokler se ne zmehča in postane prosojna.
4Zmanjšajte temperaturo na nizko in posujte rjavi sladkor po vrhu čebule.
5Pražite čebulo na nizki temperaturi približno 30 minut, občasno premešajte, dokler se čebula ne karamelizira in postane lepo rjava barva.
6Dodajte balzamični kis in sol po okusu. Pražite še 2-3 minute, da se okusi združijo.
7Karamelizirano čebulo lahko uporabite kot prilogo k mesu ali ribam, kot dodatek k solatam ali kot nadev za sendviče.