Italijanska solata

Znam svetuje

Italijani vedo, kaj je dobra hrana in ne preseneฤa, da je ta italijanska solata tako zelo okusna. V njej so testenine, pinjole, paradiลพnik, paprika, ฤebula, mocarela … Veliko slastnega, zato nam bo italijanska solata zadostovala kot samostojen obrok.

Sestavine za italijansko solato

  • 225 g testenin, polลพki ali ลกkoljkice
  • 50 g pinjol
  • 350 g paradiลพnikov ฤeลกnjevcev
  • 1 rdeฤa paprika
  • 1 rdeฤa ฤebula
  • 200 g mocarele
  • 12 ฤrnih oljk
  • 25 g sveลพe bazilike
  • sveลพe nariban parmezan

Za preliv

  • 5 jedilnih ลพlic oljฤnega olja
  • 2 jedilni ลพlici balzamiฤnega kisa
  • 1 jedilna ลพlica sesekljane sveลพe bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in v njej kuhamo testenine, 10 minut, da ostanejo al dente. Testenine odcedimo, jih oplaknemo s hladno vodo in ohladimo.

2Medtem na nizkem ognju segrejemo ponev, niฤ je ne namastimo, in vanjo stresemo pinjole. Praลพimo jih 2 minuti, ponev pa medtem ves ฤas potresamo. Pinjole ohladimo.

3Vse sestavine za preliv zmeลกamo. Pokrijemo in damo na stran.

4Testenine naloลพimo v globoke kroลพnike. Dodamo pinjole, na polovice narezan ฤeลกnjev paradiลพnik, na kocke narezano rdeฤo papriko in nasekljano ฤebulo, potresemo s sirom in oljkami. Potresemo ลกe z baziliko in prelijemo s prelivom. Okrasimo z naribanim parmezanom in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite