Italijanska solata

Znam svetuje

Italijani vedo, kaj je dobra hrana in ne preseneča, da je ta italijanska solata tako zelo okusna. V njej so testenine, pinjole, paradižnik, paprika, čebula, mocarela … Veliko slastnega, zato nam bo italijanska solata zadostovala kot samostojen obrok.

Sestavine za italijansko solato

  • 225 g testenin, polžki ali školjkice
  • 50 g pinjol
  • 350 g paradižnikov češnjevcev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 200 g mocarele
  • 12 črnih oljk
  • 25 g sveže bazilike
  • sveže nariban parmezan

Za preliv

  • 5 jedilnih žlic oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • 1 jedilna žlica sesekljane sveže bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in v njej kuhamo testenine, 10 minut, da ostanejo al dente. Testenine odcedimo, jih oplaknemo s hladno vodo in ohladimo.

2Medtem na nizkem ognju segrejemo ponev, nič je ne namastimo, in vanjo stresemo pinjole. Pražimo jih 2 minuti, ponev pa medtem ves čas potresamo. Pinjole ohladimo.

3Vse sestavine za preliv zmešamo. Pokrijemo in damo na stran.

4Testenine naložimo v globoke krožnike. Dodamo pinjole, na polovice narezan češnjev paradižnik, na kocke narezano rdečo papriko in nasekljano čebulo, potresemo s sirom in oljkami. Potresemo še z baziliko in prelijemo s prelivom. Okrasimo z naribanim parmezanom in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite