Hrenova omaka

Znam svetuje

Hren je izjemno zdrava zaฤimba, ki bi morala biti stalnica na naลกih mizah. Predvsem v ฤasu prehladnih obolenj, saj hren redฤi sluz in s tem odpira dihalne poti. Hrenova omaka je okusna in rahlo pekoฤa ter se odliฤno poda k piลกฤancu ali h govedini.

Sestavine za hrenovo omako

  • 60 g hrenove korenine
  • 1 ลพemlja ali kos starega kruha
  • 300 ml goveje juhe
  • 60 g kisle smetane
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1/4 ลพliฤke popra
  • 2 ลพlici jabolฤnega kisa

Priprava

1Hrenovo korenino operemo, ostrgamo in drobno naribamo. ลฝemljo ali kruh nareลพemo na majhne kocke.

2V lonec nalijemo juho, primeลกamo narezano ลพemljo in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se ลพemlja prepoji z juho. ฤŒe je pregosto, dodamo ลกe malo juhe.

3Odstavimo z ognja, primeลกamo nariban hren, kislo smetano, jabolฤni kis, sol, poper in zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite