Grah v smetanovi omaki

Znam svetuje

Omaka, ki poveže meso in testenine. Grah v smetanovi omaki odlično paše k piščančjim zrezkom.

Sestavine za grah v smetanovi omaki

  • 250 g graha (svežega ali iz konzerve)
  • 1/2 jušne kocke
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico kopra
  • 1/2 žlice gorčice
  • 150 ml kisle smetane

Postopek

1V posodo damo grah, jušno kocko in prilijemo 1dl vode. Če imamo svež grah, ga dušimo toliko časa, da se zmehča, po potrebi dodamo malo vode. Če imamo grah iz konzerve, vse skupaj zavremo, dodamo sladkor, koper in gorčico.

2Omaka naj vre 5 min, zatem jo odstavimo. Ko jo odstavimo, dodamo kislo smetano in mešamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite