Grah kot priloga

Znam svetuje

Grah se odliฤno obnese kot priloga krompirju, mesu, riลพu in ลกe marsiฤemu.

Sestavine

  • 500 g graha
  • 1 strok ฤesna
  • 1/2 limone
  • sveลพa meta, par vejic
  • 1 ลพlica masla
  • 50 ml suhega belega vina
  • 100 g smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1ฤŒesen olupimo in na drobno sesekljamo. Limono operemo z vroฤo vodo in osuลกimo. Z polovice limone z lupilnikom za krompir tanko olupimo zgornji sloj lupine in jo nareลพemo na ฤim manjลกe trakove. Meto operemo, osuลกimo, potrgamo listiฤe, nekaj jih damo na stran za okras. Preostale listiฤe nareลพemo na tanke trakove.

2V loncu segrejemo maslo in na njem na nizki temperaturi posteklenimo ฤesen. Dodamo grah in ga na srednjem ognju, med meลกanjem, pribliลพno 5 minut peฤemo.

3Grah prelijemo z vinom in smetano. Posolimo in zaฤinimo z narezano limonino lupino, na trakce narezanimi listi mete in poprom ter ga pokritega ลกe naprej pribliลพno 5 minut duลกimo.

4ฤŒe je omaka ลกe vedno preveฤ redka, poveฤamo temperaturo in med stalnim meลกanjem kuhamo, dokler se ne zgosti. Pripravljen grah posipamo z nekaj listiฤi mete in ponudimo kot prilogo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite