Ta slastna gobova omaka z jurčki je zelo enostavna za peipravo. Postrežemo jo lahko k mesu ali različnim testeninam, najboljša je pa seveda z domačimo njoki.
Sestavine za gobovo omako z jurčki
- 2 šalotki
- 250 g jurčkov
- 3 stroki česna
- 2 dl jušne osnove
- šopek svežega peteršilja
- 2 dl smetane za kuhanje
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
1Šalotko drobno nasekljamo in jo podušimo na oljčnem olju, malo jo posolimo. Sesekljamo česen in peteršilj, gobe očistimo in narežemo na tanke koščke.
2Ko šalotka postekleni, dodamo česen in peteršilj, takoj ko česen zadiši pa gobe. Zalijemo z vročo jušno osnovo – te mora biti dovolj, da pokrije gobe.
3Dušimo do mehkega, približno 10 minut. Zalijemo s smetano za kuhanje, posolimo in popopramo in, ob stalnem mešanju, kuhamo 2-3 minute.