Dušen grah

Znam svetuje

Dušen grah z maslom je priloga, ki paše tako k mesu kot testeninam in še marsikam drugje.

Sestavine

  • 300 g graha
  • 25 g masla
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 dl jušne osnove
  • sol

Postopek

1Šalotko drobno nasekljamo, malo jo posolimo, na maslu jo popražimo, da se malo razpusti. Česen in peteršilj nasekljamo in dodamo k čebuli. Pražimo toliko časa, da česen zadiši.

2Dodamo oluščen grah, malo premešamo pokrito dušimo 15-20 minut, da se grah zmehča. Vmes večkrat premešamo in po žlicah dodajamo jušno osnovo.

3Postrežemo kot prilogo k pečenem mesu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite