Zamrzovanje jurčkov

Znam svetuje

Najboljše jedi iz gob so praviloma iz svežih in/ali posušenih jurčkov. Če smo imeli srečo in nabrali več gob, kot jih nameravamo porabiti, jih moramo nekako shraniti za kasneje. Najbolj enostavno in hitro shranjevanje jurčkov je zamrzovanje. Vendar ne pozabimo, da zmrzovanje gob negativno vpliva na njihovo kakovost, predvsem se zmanjša vsebnost v vodi topnih vitaminov.

Prav tako zamrzovanje vpliva na teksturo gob, saj vsebujejo veliko vode. Pa kljub temu, če jurčke pravilno zmrznemo in jih porabimo v roku pol leta, jim pomagamo ohraniti svežino in hranilne snovi.

Sestavine

  • jurčki

Postopek

1Z mehko ščetko očistite gobe ostankov zemlje, listov in drugih nečistoč. Ne perite jih, raje obrišite z vlažno krpo, da ne vpijejo preveč vode.

2Jurčkov pred zamrzovanjem ni potrebno blanširati. Narežite jih na približno enako velike kose.

3Kose jurčkov razporedite v enem sloju na pladenj, obložen s folijo, in jih za približno 2 uri postavite v zamrzovalnik.

4Ko so zmrznjeni, jih preložite v vrečke ali posode za zamrzovanje in dobro zaprite. Če imate vakumski strojček, ga uporabite za daljšo obstojnost in prihranek prostora.

5V eno vrečko shranite količino za eno kuhanje. Pred uporabo jurčkov ni potrebno odmrzniti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite