Česen in paprike se odlično razumejo.
Sestavine
- paprike
- česen
- kis za vlaganje, sol, poper v zrnu
Postopek
1Paprike operemo, prerežemo po dolgem in očistimo semen. S prerezano stranjo obrnjeno navzdol jih naložimo na pekač ali žar, ki ju segrejemo na maksimalno toploto. Ko dobijo velike črne mehurje, so pečen. Pečico ugasnemo, paprike pokrijemo z alu folijo in počakamo, da se ohladijo. Zatem bi jih morali brez težav olupiti.
2V steklene sterilizirane kozarce zložimo paprike, rezine olupljenega česna – na 2 papriki vzamemo en strok česna -, ne pozabimo niti na 1 žlico popra v zrnu. Lahko seveda eksperimentiramo z zelenim, belim in rdečim poprom.
3Zalijemo z vročim kisom za vlaganje – na 5 dcl kisa smo dodali 2 l vode in zakuhali ter dodali po 1 žlico soli in sladkorja. S to vrelo mešanico zalijemo paprike do vrha kozarca in te takoj zapremo.
4Kozarce takoj pasteriziramo v pečici. Segrejemo jo na 150 stopinj Celzija in kozarce v njej pustimo 30 minut.