Vložene bučke v oljčnem olju

Znam svetuje

Za več okusov skozi celo leto.

Sestavine

  • 3 kg bučk zucchini
  • 1 l sončničnega olja
  • 2 jušni žlici soli
  • 200 g mandljevih lističev
  • približno 1 l oljčnega olja
  • za vsak kozarec po en lovorov list

Postopek

1Bučke dobro operemo, nato pa olupimo in razrežemo na 5 mm debele kolobarje. Po potrebi odstranimo semena. Bučke nato posolimo in pustimo pol ure stati, da iz njih delno odteče voda. Med tem v ponvi (brez olja) prepražimo mandljeve lističe. Segrevamo jih le toliko, da lepo zadišijo, ne smejo pa se zažgati.

2Bučke posušimo s čisto kuhinjsko krpo in ocvremo v sončničnem olju. Olje naj ne bo prevroče, da ne zažgemo bučk, pri cvrtju pa se morajo še nekoliko posušiti. Ko kolobarji dobijo lepo rumeno barvo, jih poberemo iz olja in odcedimo.

3Kozarce dobro operemo, osušimo in v pečici steriliziramo na 100 stopinjah. Pokrovčke steriliziramo v vreli vodi.

4Bučke nato zložimo v kozarce tako, da na vsako plast bučk v kozarcu potresemo ščepec praženih mandljev. V vsak kozarec dodamo še en lovorov list. . Bučke po želji začinimo še z origanom in s česnom. Ko so kozarci polni, dolijemo oljčno olje in dobro zapremo. Hranimo v hladnem in temnem prostoru.

5Ko bomo odpirali kozarce, uporabimo olje za solato ali z njim zabelimo krompir ali polento.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite