Vložene borovnice

Znam svetuje

Najboljše so tiste, ki rastejo v gozdu, saj so dišeče in polnega okusa. Če smo pridni in jih naberemo cel kilogram, jih lahko shranimo za zimo tako, da jih skuhamo v sirupu.

Sestavine

  • 1 kg borovnic
  • 400 ml vode
  • 500 g sladkorja

Postopek

1Izberemo zrele in zdrave sadeže. Borovnice operemo in posušimo na papirnati brisački. 

2V večji lonec damo vodo in sladkor, segrevamo do temperature približno 30 °C, nato v lonec dodamo še borovnice in zavremo.

3Takoj, ko tekočina zavre, borovnice precedimo, sadeže razporedimo v kozarčke, ki smo jih prej dobro oprali in sterilizirali.

4Sirup zlijemo nazaj v lonec in kuhamo 10-15 minut, da se nekoliko zgosti.

5Vroč sirup nalijemo čez borovnice, tesno zapremo kozarčke in pokrite pustimo, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite