Vložene borovnice

Znam svetuje

Najboljše so tiste, ki rastejo v gozdu, saj so dišeče in polnega okusa. Če smo pridni in jih naberemo cel kilogram, jih lahko shranimo za zimo tako, da jih skuhamo v sirupu.

Sestavine

  • 1 kg borovnic
  • 400 ml vode
  • 500 g sladkorja

Postopek

1Izberemo zrele in zdrave sadeže. Borovnice operemo in posušimo na papirnati brisački. 

2V večji lonec damo vodo in sladkor, segrevamo do temperature približno 30 °C, nato v lonec dodamo še borovnice in zavremo.

3Takoj, ko tekočina zavre, borovnice precedimo, sadeže razporedimo v kozarčke, ki smo jih prej dobro oprali in sterilizirali.

4Sirup zlijemo nazaj v lonec in kuhamo 10-15 minut, da se nekoliko zgosti.

5Vroč sirup nalijemo čez borovnice, tesno zapremo kozarčke in pokrite pustimo, da se ohladijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite