Figova marmelada s pomarančo

Znam svetuje

Naravna sladkost sočnih fig in osvežujoča aroma pomaranče se združita v okusni figovi marmeladi s pomarančo, ki bo zagotovo popestrila vaš zajtrk ali prigrizek. Ta enostaven recept vas bo popeljal skozi korake za pripravo te čudovite marmelade, ki bo vaše brbončice razvajala s harmonično kombinacijo sladkosti in citrusne svežine.

Ne le da je ta marmelada odlična za namaz na svežem kruhu, ampak je tudi odlična sestavina za različne sladice in glazure. Pripravite se, da se potopite v svet okusov in arom narave s figovo marmelado s pomarančo.

Sestavine za figovo marmelado s pomarančo

  • 1 kg svežih fig
  • 2 pomaranči
  • 500 g sladkorja
  • 1 limona (sok)
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Postopek

1Figam odstranite peclje in jih narežite na manjše koščke. Pomaranči operite in olupite, nato pa narežite na majhne koščke. Poskrbite, odstranite semena iz pomaranč.

2V večjem loncu zmešajte narezane fige, pomaranče in sladkor. Po želji lahko dodate tudi vaniljev ekstrakt za dodaten okus. Dodajte sok ene limone in dobro premešajte vse sestavine v loncu.

3Postavite lonec na štedilnik in segrevajte na srednji temperaturi. Zavrite mešanico in nato zmanjšajte temperaturo na nizko. Mešajte občasno, da preprečite, da bi se marmelada prijela na dno lonca.

4Kuhajte marmelado približno 45-60 minut oziroma dokler se ne zgosti in dobi lepo temno barvo. Med kuhanjem boste opazili, da se bo marmelada začela gostiti in mehurčkati. Ko je marmelada pripravljena, bo postala bolj gostejša in se bo prijela na žlico.

5Ko je marmelada pripravljena, jo prelijte v sterilizirane kozarce. Tesno zaprite pokrove kozarcev.

6Shranite figovo marmelado s pomarančo na hladnem in temnem mestu. Marmelado lahko uživate na kruhu, toastu, palačinkah, ali pa jo uporabite kot dodatek k različnim jedem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite