Babičina marelična marmelada

Znam svetuje

Babičina marelična marmelada je posebna, ker ne vsebuje želirnih dodatkov. Edini konzervans je sladkor, ki ga dodate po želji oziroma glede na zrelost marelic.

Sestavine

  • 2 kg marelic
  • 600 do 1200 g sladkorja

Postopek

1Marelice operemo, razpolovimo ter jim odstranimo koščice. Če so večje jih dodatno razrežemo.

2Damo jih v večji lonec ter dodamo sladkor.

3Na zmernem ognju marelice in sladkor mešamo, da se ta popolnoma raztopi.

4Marmelado pustimo počasi vreti do želene gostote, vmes pa večkrat premešamo.

5Gostoto preverimo tako, da žličko marmelade damo na krožnik in počakamo, da se ohladi.

6Kozarce za vlaganje napolnimo z vročo marmelado in jih dobro zapremo. Postavimo jih v lonec in ga napolnimo z vodo. Voda naj sega približno 2 prsta do vrha kozarcev. Vse skupaj zavremo. Kozarce nato vzamemo iz lonca ter jih zavijemo v debel prt, s pokrovom navzdol. Ohlajajo naj se počasi, najbolj čez noč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite