Višnjev sirup

Znam svetuje

Navedene količine zadoščajo za dva litra sirupa. Višenj ne koščičimo, ampak jih samo dobro operemo. Višnjev sirup naredimo v sokovniku po naslednjem postopku.

Sestavine

  • 1,2 kg višenj
  • 1,2 kg kristalnega belega sladkorja
  • 2 l vode

Postopek

1V spodnjo posodo sokovnika nalijemo navadno vodo do označbe na steni posode (pribl. 2 litra), na spodnjo posodo postavimo srednji del (cedilo) in v zgornjo posodo nasujemo višnje.

2Posodo pokrijemo in na štedilniku segrevamo do vrelišča, da se ustvarja para. Pod cevko podstavimo posodo, da prestrežemo sok, ko začne odtekati iz posode.

3Po približno eni uri, ko sok po cevki preneha kapljati, je sočenje končano. Še vroč sok precedimo, mu dodamo sladkor in segrevamo toliko časa, da se sladkor v celoti stopi.

4Sirup natočimo v steklenice, dobro zapremo in jih postavimo v predhodno ogreto pečico na 60 °C ali pa jih zavijemo v toplo odejo. Steklenice pustimo na toplem do naslednjega dne, da se počasi ohladijo.

5Če bomo steklenice shranili v hladnem in temnem prostoru, lahko počakajo tudi leto ali več.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite