Pomarančni sirup iz olupkov

Znam svetuje

Pri pripravi pomarančnega sirupa iz olupkov dobimo okusne kandirane pomarančne lupinice in neverjeten sirup, ki ga lahko uporabljamo za sladkanje palačink, pripravo koktajlov in podobno.

Sama priprava je zelo preprosta, pomembno pa je, da kupite neškropljene pomaranče, saj so drugače v olupku citrusov snovi, ki škodujejo našemu zdravju.

Sestavine za pomarančni sirup iz olupkov

  • 250 ml vode
  • 450 g sladkorja
  • 4 neškropljene pomaranče

Postopek

1Pomaranče z lupilcem tanko olupimo, pazimo, da odstranimo vse bele dele, ker bi ti grenili v našem sirupu.

2V lonec nalijemo vodo, dodamo sladkor in pomarančne lupinice. Pustimo, da mešanica zavre.

3Temperaturo znižamo in pustimo vreti 30 minut. Vmes stalno mešamo, da se nam sirup ne zažge.

4Sirup precedimo in prelijemo v čiste kozarčke, ki jih hranimo v hladilniku. Ko se bo sirup ohladil, se bo tudi zgostil.

5Pečico predgrejemo na 100 °C, pekač obložimo s peki papirjem. Nanj položimo pomarančne lupinice in jih 30 minut sušimo v pečici.

6Tako z res malo truda dobimo okusne, domače kandirane lupinice in pomarančni sirup.

Nasvet

Sirupu lahko dodamo tudi limonino lupinico, cimetove palčke ali janež.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite