Kuhan gin z medom

Znam svetuje

Ko temperature padejo in dnevi postanejo krajลกi, ni niฤ boljลกega kot zaviti se v odejo s toplem napitkom v roki. ฤŒe iลกฤete alternativo tradicionalnim kuhanim vinom, je kuhan gin z medom odliฤna izbira.

Ta recept kombinira sladkost medu, ostrino gina in toplino zaฤimb, da ustvari napitek, ki je idealen za hladne veฤere. Aromatiฤni gin, okusen med in okusne zaฤimbe se zdruลพijo, da ustvarijo topel, udoben in osveลพujoฤ napitek, ki ga boste ลพeleli deliti z druลพino in prijatelji.

Poleg tega je preprost za pripravo in ponuja nekaj drugaฤnega za vaลกe zimske zabave.

Sestavine za kuhan gin z medom

  • 1 liter jabolฤnega soka
  • 200 ml gina
  • 4 ลพlice medu
  • 4 palฤke cimeta
  • 8 klinฤkov
  • zvezdasti janeลพ
  • lupina ene pomaranฤe

Postopek

1V veliki lonec nalijte jabolฤni sok in dodajte lupino pomaranฤe, cimet, klinฤke in zvezdasti janeลพ. Pustite, da zavre na srednje moฤnem ognju.

2Ko zavre, zmanjลกajte ogenj na nizko stopnjo in dodajte med. Meลกajte, dokler se med popolnoma ne raztopi.

3Odstranite lonec z ognja in dodajte gin. Dobro premeลกajte.

4Postrezite vroฤe, pri ฤemer pazite, da zaฤimb ne nalijete v kozarce.

Nasvet

Alkohol se zaฤne izgubljati pri temperaturah nad 78 ยฐC, zato ne dovolite, da se meลกanica preveฤ segreje, ko dodate gin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite